vrijdag 14 juni 2013

Café Potager ... uitgesteld!

Hoewel de tuin het eigenlijk niet toelaat (de varens geven zich nog niet gewonnen en blijven zich her en der naar boven wroeten) moeten we onze volgende Café Potager uitstellen tot volgende week. Twee van de drie "stafmedewerkers" zijn immers minstens gedeeltelijk verhinderd. Volgende week, zaterdag 22 juni, komen we dus nog eens in actie, van 10 tot 12 u.!


Onze blog is ondertussen trouwens bijna 1000 keer bekeken. Goed nieuws misschien voor het ecologisch tuinieren, maar ons publiek bestaat blijkbaar vooral uit Amerikanen en Russen, vooral sinds onze post over Monsanto... Zou Snowden gelijk hebben? Is Café Potager al door PRISM opgemerkt?!
We laten het niet aan ons hart komen en boeren voort. "Il faut cultiver notre jardin", zei Voltaire ooit. Om trouwens nog even de perceptie van het vorige bericht te counteren dat we de laatste keer vooral het Café-gedeelte alle eer aangedaan hebben, even een stand van zaken in de Potager. De aandachtige lezer van deze blog weet dat wij in de winter met een zwammenexperiment begonnen zijn. Een eiken en een berken stam zijn geïnjecteerd met entpluggen die broed of mycelium van respectievelijk shiitake en oesterzwam bevatten. Als alles goed gaat raken die stammen stilaan doorwoekerd en kunnen we over een dik jaar onze eerste zwammen oogsten.

Nu hadden wij nog een deel stammen staan om ook te enten, maar mensen die het kunnen weten hadden afgeraden om hout van meer dan een maand oud te gebruiken. Waarom? Ondertussen kan een of andere ongenode gast, meer bepaald een ongewenste zwam, al in 't geniep in dat hout zijn intrek genomen hebben. En 't is nu niet bepaald de bedoeling om over een jaar giftige paddestoelen in de spaghetti te draaien. Daarom hebben we van de nood een deugd gemaakt, en die te belegen blokken tot boomschijven verzaagd. Mensen die het kunnen weten zeggen immers dat je NOOIT moestuinbedden mag betreden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten